Kakao Nedir ?

Kakao Nedir?

Kakao Nedir?

Sözlükte Kakao Nedir?

1) Anayurdu Amerika’nın sıcak bölgeleri olan küçük bir ağaç. (Theobroma cacao)
2) Bu ağacın meyve çekirdeği.
3) Bu çekirdeklerin öğütülmesiyle elde edilen toz.
4) Bu tozun süt veya su içinde eritilmesiyle hazırlanan içecek.

  Bütün tropikal bölgelerde yetiştirilen kakao, 4 – 10 m boyunda, dalları almaşık dizili, her mevsimde düzgün ve bol çiçek açan bir ağaçtır. Meyvelerinin içindeki her biri kestane büyüklüğünde 5 – 6 tohum uyarıcı, iştah açıcı ve kuvvet vericidir.

Kakaonun Kullanımı

Kakaonun Kullanımı

Kakao Nerelerde Kullanılır?

  Özellikle çikolata yapımında ve içecek olarak kullanılır. Kabuğu soyulmuş tohumlardan veya kakao macunundan elde edilen kako yağından, kozmetik sanayiinde ve eczacılıkta (fitil hazırlanmasında) yararlanılır.

Kakao Nerelerde Üretilir?

  Yıldan yıla değişiklik gösteren kakao üretimi (ortalama 2,6 Mt kadar), özellikle Batı Afrika’da ve Ekvator Afrikası’nda (Gana, Nijerya, Fildişi Kıyısı, Togo, Kamerun), daha az ölçüde Güney Amerika ülkelerinde (Brezilya, Ekvador) sağlanır. Üretilen kakaonun hemen hemen hepsi gelişmiş ülkelere satılır.

Kakao Üretimi

Kakao Üretimi2

You may also like...

1 Response

  1. Sema diyor ki:

    Ben kakao ürünlerini oldukça fazla tüketiyorum. İnternette kakao çekirdeğini çıkartan işçilerin hiç çikolatanın tadına bakmadıklarına dair bir video görmüştüm. Faydalı bir yazı :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir